Van luchthaven Schönefeld naar centrum? (vanaf 31-8-2009)

Wat kosten ov-kaartjes? Welke metro kan ik het beste nemen? Vind het hier uit!

Van luchthaven Schönefeld naar centrum? (vanaf 31-8-2009)

Berichtdoor Webmaster » 20 aug 2009, 11:33

"Hoe kom ik van de luchthaven Schönefeld in het centrum?" Een veelgestelde vraag, waarop hier het antwoord te vinden is. Sinds 31-08-2009 is het (helaas) iets lastiger geworden voor reizigers die met het openbaar vervoer reizen. Vanaf die datum is, in verband met de ombouw van het station Ostkreuz, de verbinding van de S-Bahn (de regionale sprinter-trein) tussen de oostelijke ring en de Stadtbahn voor de duur van enkele jaren afgesloten. Hierdoor kan S-Bahnlijn S9 niet meer richting Ostbahnhof - Alexanderplatz - Friedrichstraße - Hauptbahnhof - Zoologischer Garten en verder naar Spandau rijden. Het S-Bahnnet ziet er vanaf 31 augustus zo uit:

http://www.s-bahn-berlin.de/aktuell/2009/pdf/S3_Kurve_punkt3.pdf

Voor reizigers van de luchthaven Schönefeld naar het stadscentrum leidt dit dus tot andere reisroutes en extra overstappen. Er zijn een aantal mogelijke alternatieve reisroutes:

  • Optie 1: S9 vanaf Schönefeld tot Ostkreuz. Hier overstappen op de lijnen S5, S7 of S75 richting centrum. Nadeel: lange overstaproutes op station Ostkreuz en weinig of geen liften aanwezig.
  • Optie 2: S45 vanaf Schönefeld naar Südkreuz. Overstapmogelijkheden in Hermannstraße op U8 (o.a. naar Alexanderplatz), in Tempelhof op U6 (o.a. naar Friedrichstraße) of in Südkreuz op de S2 of S25 (o.a. naar Potsdamer Platz). Nadeel: de S45 rijdt enkel overdag op werkdagen.
  • Optie 3: Vanaf Schönefeld de trein nemen. RE7 en RB14 rijden samen 2x per uur naar Alexanderplatz, Friedrichstraße, Hauptbahnhof en Zoologischer Garten. De RE7 en RB14 vertrekken om -:25, respectievelijk -:55 en arriveren ongeveer 20 minuten later op Alexanderplatz.

Tariefinformatie:
Schönefeld ligt in de tariefzone C (regio). Als je naar Berlijn centrum gaat heb je een kaartje Berlin ABC nodig; een enkeltje kost €3.00 en een dagkaart kost €6.80. Beide kaarten zijn geldig in alle openbaar vervoer (bus, tram, U-Bahn, S-Bahn en RB/RE-treinen).
Avatar gebruiker
Webmaster
Site Admin
 
Berichten: 1295
Geregistreerd: 21 jun 2005, 09:12

Keer terug naar OV: Tips & vragen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron

Gebruik onze RSS feed Maak uw eigen RSS feed op maat